Micro school

micro school 1

Micro School Romania– primul program pilot din tara

Microschooling-ul se situeaza intre homeschooling si scoala privata si prezinta o abordare mixta: metode clasice, metode moderne, tenhica jigsaw, activitati de tip hands-on, invatare bazata pe experimentare si interactiune.

Micro School este, asa cum ii spune numele, un grup de studiu , de maxim 10 copii, coordonati in activitatea de invatare de catre un PROFESOR. Acesta poate fi o invatatoare, dar nu numai: orice persoana bine pregatita intr-un anumit domeniu poate initia activitati de tip „learning by doing”, prin care copiii pot sa experimenteze si sa acumuleze aptitudini, cunostinte, abilitati. Microschooling-ul se bazeaza pe CONSTRUCTIVISM (Jean Piaget) si foloseste interactiunile dintre copii in cadrul grupului si dintre copii si mediul lor. Ei invata, dar nu prin memorare.

 • Programul de invatare este mult mai mic (doar 4 zile pe saptamana, 3-4 ore pe zi) si nu se impun teme. PROFESORUL lucreaza alaturi de copii la o masa rotunda si se pozitioneaza alaturi de ei, generand intrebari si raspunsuri reciproce in activitate.
  OUTDOOR (2/3 timp activitatile se desfasoara in aer liber)

In baza temei de studiu stabilite, se lucreaza, in grup si individual, astfel:

 • Se discuta foarte mult, se initiaza intrebari si raspunsuri reciproce, se studiaza fie individual, fie pe echipe formate din surse diferite: carti, internet, oameni specializati invitati.
 • Se folosesc tehnici posibile grupului mic de copii, in cadrul caruia profesorul indruma descoperirea noilor notiuni astfel incat fiecare membru al grupului sa evolueze in ritmul propriu, folosind cele mai potrivite metode pentru el (vizual, auditiv etc).
 • Se ofera suport suplimentar pentru cei care doresc sa continue studiul temei si acasa (materiale de lucru, bibliografie, resurse online etc)
 • Se valorifica fiecare idee a fiecarui membru din grup, fie ca este copil sau profesor, in mod egal.
 • Se lucreaza interdisciplinar, atingand multiple nivele de dezoltare academica, din mai multe domenii
2 (2)

Pentru informatii suplimentare sau programari

0726.528.844

ARII DE STUDIU in MICRO SCHOOL ROMANIA

PHONICS

Dezvoltarea limbajului

STEM

Stiinta, experimente, concepte matematice

ARTS

Desen, pictura, modelaj, alte tehnici

MUSIC

Ritm, canto, instrument
micro school 2

Exemplu Proiect: Plante Aromatice

– Grupul cauta informatii despre plante aromatice (busuioc, oregano, rozmarin, coriandru) si optimizarea sadirii (PHONICS), planifica necesarul – ghivece, pamant, seminte, stropitoare etc (dezvoltarea gandirii strategice) si apoi merge la un magazin de profil de unde se achizitioneaza necesarul (STEM – se discuta multipliplii si submultiplii monedei nationale, se calculeaza pretul, restul, se optimizeaza cheltuielile)

 • Copiii revin la Sarida, unde pun in aplicare activitatea de plantare pe echipe, respectand etapele. (GARDENING)
 • Decoreaza ghiveciul folosind materiale diverse (vopseluri, pensule, obiecte de decor etc) si ascultand muzica clasica, unde profesorul le povesteste, printre altele, despre compozitor si piesa – ARTS si MUSIC
 • Pe parcursul saptamanii respective, cat si a urmatoarei perioade, vor supraveghea, ingriji si observa dezvoltarea plantelor (BIOLOGY) si vor face schimb de informatii, pareri. Vor aprofunda domeniul plantelor aromatice, specificul acestora, zonele in care cresc preponderent (GEOGRAPHY) si utilitatea si vor crea propriile retete (COOKING – NUTRITION), atingand, astfel, mai multe domenii academice (dezvoltarea vocabularului, asimilarea noilor cunostinte si utilitatea acestora, adunari, scaderi, inmultiri, impartiri etc)
  Activitatea coordonata de profesor ii va conduce prin calcule matematice, estimari financiare si de productivitate, astfel incat tot ceea ce invata sa prezinte o utilitate reala in viata de zi cu zi.
 • Se ofera resurse suplimentare disponibile pentru cei care doresc sa aprofundeze informatiile despre plantele aromatice, respectiv documentare, tutoriale, carti din biblioteca noastra sau recomandari.
 • Se pot stabili, in urma discutiilor si deciziilor comune grupului, si alte metode de invatare: invitarea unui specialist, vizitarea unei fabrici de ambalare si productie etc.
romana2

INSCRIERE MICRO SCHOOL ROMANIA

 • Contacteaza Receptia prin e-mail (manager@saridaclub.ro) pentru a initia procesul de inscriere, mentionand numele copilului, varsta acestuia, precum si un numar de telefon pentru a fi contactat si a stabili o intalnire de vizitare. Managerul General te va contacta si, de comun acord, veti stabili o vizionare.
 • In cadrul vizitei, vino pregatit cu intrebari, noi iti vom dedica acest timp doar tie si iti vom sta la dispozitie cu raspunsurile necesare.
 • Managerul te va contacta prin e-mail sau telefon pentru a-ti confirma inscrierea si iti va indica documentele necesare.
 • Ofera toate documentele solicitate pe email sau copii.
 • In timpul inscrierii, iti va fi alocat un Manager de Client si veti pastra legatura pe parcursul intregii colaborari.

“Tell me…I will forget.

Show me … I might remember.

Involve me… I will learn.”

Benjamin Franklin

INSCRIERI AFTER 2023 -
2024 SI SCOALA DE VARA

Suna Acum la 0726528844